לקבלת הצעה אטרקטיבית, מלא את פרטיך

קניית רכבים בעתיד הקרוב

 

באדג'ט דף הבית > מכירת רכב > כתבות מכירת רכב > קניית רכבים בעתיד הקרוב

 

איך תתבצע מכירת הרכב בעתיד הקרוב?

השנתיים האחרונות בצל מגפת הקורונה שינו את סדרי העולם בתחומים רבים וההשפעות שלה בהחלט לא פסחו על עולם הרכב. אנשים עברו לעבוד מרחוק והחלו להתרגל לרעיון של רכישת מוצרים באינטרנט. נושא הרכבים לא נשאר הרחק מאחור והלקוחות שהיו מעוניינים לרכוש רכב חדש התרשמו מהדגמים השונים דרך אתרי האינטרנט המובילים וביצוע השוואת דגמים בלי להגיע לאולם התצוגה עצמו. בעולם פוסט קורונה, רצינו לבחון כיצד יראה עולם הרכב בעתיד הקרוב?

אירופה משנה את הכללים – עוברים לרכבים לא מזהמים

כבר מספר שנים שנושא השמירה על הטבע הולך ותופס תאוצה. גזי החממה מאיימים להרחיב את החור באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, להפשרת הקרחונים ולעליית גובה פני הים. יחד עם התמורות והשינויים בנושא האקלים והחיפוש אחרי מקורות אנרגיה חלופיים, בוחנים כיום, יותר מתמיד, אחר אמצעי תחבורה זולים, נוחים וגם שיהיו חסכוניים בדלק עם עדיפות לרכבים חשמליים.

מדינות וערים רבות ברחבי אירופה הכריזו על מרכזי הערים הגדולות ככאלו שרכבים מזהמים לא יכולים להיכנס כלל או רק תמורת תשלום "קנס/מס" גבוה לכניסה. חברות הרכב חויבו בפיתוח דגמים ורכבים חשמליים שאינם מזהמים ורובן הכריזו על השקעות ענק בפיתוח דגמים מתאימים. יעדים נקבעו בהם כבר לא יהיה מותר למכור רכבים חדשים מזהמים. עם כל זאת, ישראל עדיין איננה שם, אך היא מושפעת מכל הקורה באירופה. שינוי ההיצע משפיע גם על המתרחש בארץ וקולות של שינוי, נשמעים גם פה.

הקורונה ושינוי הרגלי הנסיעה

כבר לפני הקורונה החלה מגמה של לעבור לעבוד מהבית. מקומות עבודה הפנימו כי כיום הטכנולוגיה מאפשרת לשמור על קשר צמוד ואישי גם בעבודה מהבית מחד ומאידך את היתרונות הגלומים בדרך עבודה שכזו: חסכון בשטחי משרד לחברות, ויתור על שעתיים עמידה בפקקים לעובדים ויכולת עבודה בשעות גמישות. מגמה שהחלה עוד לפני הקורונה בטפטוף, הפכה למבול כשהמגפה התפרצה והעולם נכנס לסגר מתמשך. גם עכשיו, עם תחילת שוך הקורונה, חברות ועובדים לא ממהרים לחזור לדפוסי העבודה הישנים.

בהתאם לכך, מעבר לעבודה מהבית שינה גם את צרכי הנסיעות במהלך הסגרים של גלי הקורונה. ראו זאת היטב שבזמן הסגר הפקקים צומצמו והיה ניתן ליסוע במהירות בין הערים הגדולות. כיום נושא רכישת רכב חדש הוא עדיין פקטור משמעותי כדי להגיע ממקום למקום עד שהתחבורה הציבורית תיתן מענה יעיל ורואי לנוסעים בה. בעתיד הקרוב, עד שתהיה תחבורה ציבורית הולמת ומספקת בישראל, הביקוש לרכבים רק ימשיך לעלות ככל הנראה, אך מה צופן העתיד המעט יותר רחוק? בואו ננסה לבחון זאת.

הקורונה שינתה את הרגלי הנסיעה ברכבים

הקורונה שינתה את הרגלי הנסיעה ברכבים

משבר השבבים והשפעתו על שוק הרכב

לקורונה היו השפעות נוספות על הרגלי החיים. הביקוש למחשוב ותקשורת בבית עלה לצד ירידה (גם אם זמנית) בביקוש לרכבים חדשים לשיא המגיפה. חברות השבבים שעד להתפרצות המגיפה לא היו בראש סדרי העדיפויות של חברות הרכב, מצאו את עצמן עם ביקוש גבוה ומעט יכולת לענות על הביקוש. חוזי האספקה אל מול תעשיית הרכב הותירו תעשייה זו בתחתית סולם התיעדוף של חברות השבבים, כך, ללא הכנה מספקת מראש מצידן של חברות הרכב הגדולות – החברות מצאו את עצמן ללא ספקים שיכולים לספק את הדרישה לשבבים לרכבים חדשים, ובמיוחד לרכבים חשמליים או בעלי מערכות מבוססות חשמל ותקשורת רבות ברכבים החדשים.

פס הייצור והבנייה של רכבים חדשים

פס הייצור והבנייה של רכבים חדשים

עליה בביקוש לרכבי ליסינג

לצד העלייה התלולה בביקוש לרכב חשמלי, שינוי שרשרת האספקה הותיר חברות רכב רבות בלי יכולת לענות על הדרישה לרכבים חשמליים או דגמים אחרים. קווי ייצור הושבתו חלקית והלקוחות נותרו עם היצע קטן יותר של דגמי רכב ועם זמן ציפייה ארוך להגעת רכבים שנקנו. המעבר באירופה לרכבי ליסינג, גם הוא משחק לידי הביקוש הגדל. רכבי ליסינג הם רכבים חדשים בעיקר וכמעט ואינם משתמשים ברכב יד 2.

המעבר מקנייה ישירה לקנייה באמצעות חברות הליסינג הותיר את השוק עם דרישה גוברת לרכבים חדשים, דרישה שאין לה מענה. גם מכירת רכב יד שנייה נפגעה כתוצאה מעלייה זו כיוון שבעלי רכבים לא ממהרים למכור רכב שברשותם כאשר אין וודאות מתי יקבלו את הרכב החדש.

עוברים לקנייה מקוונת

שינוי משמעותי נוסף שנכנס לשוק מכירות הרכב הוא המעבר מרכישת רכב דרך אולמות התצוגה וסוכני המכירות למעבר לבדיקה ואף רכישה של רכב חדש באתרי האינטרנט, במיוחד כאשר מדובר ברכבים חדשים. חברות הרכב מתכוננות למעבר זה ומתחילות להפנים כי במקום אולמות תצוגה בהם אנשי מכירות מבצעים את עסקאות המכירה, העולם וישראל יעברו בהדרגה למרכזי חוויה בהם ניתן יהיה לחוש את הרכבים החדשים כאשר המכירה עצמה מתבצעת דרך המחשב – באולמות החוויה או בבית. קיימת דרישה גוברת והולכת להשקעה באפשרויות רכישה מגוונת יותר ואינטארקטיבית יותר של רכב חדש לצד נטישת אולמות התצוגה ושינוי מסוים גם בעולם המכירות.

קנייה מקוונת של רכבים חדשים

קנייה מקוונת של רכבים חדשים

לשינוי זה אבות רבים – שינוי הרגלי קנייה שעבר, כמו העבודה מהבית, תהליך קידום מואץ בעקבות הקורונה לצד כניסתם של רכבים חשמליים לארץ כמו דגמי טסלה שנכנסו לשיווק בארץ ובעולם וההוכחה כי רכב הוא מוצר שניתן לקנות דרך האינטרנט. למעשה – לטסלה מלכתחילה לא היו אולמות תצוגה כפילוסופיית מכירות. טסלה איחרה להגיע לשוק הישראלי אולם עם כניסתה לשוק ב-2020, הביקוש עלה במידה ניכרת על הצפי ולימד גם את המתחרים כמה טיפים חשובים במכירת רכבים.

אז איך יראה העתיד?

לצד מעבר לרכישת רכב חדש דרך האינטרנט וסגירת אולמות תצוגה, המלאי הקיים והיצע הרכבים והדגמים החדשים פוחת, דבר הגורר גידול משך הזמן הנדרש לחכות עד לקבלת רכב חדש. אם בעבר היה מדובר בזמן המתנה של חודש עד שהיה מגיע רכב חדש, כיום זמן ההמתנה יכול להגיע לשלושה חודשים ואפילו חצי שנה. בשל כך הביקוש אחר רכבי יד 2 עולה בהתאם. לנו נותר להמתין ולראות מאיזה כיוון ימצאו הפתרונות למצוקת התחבורה, ולקוות שכפי שדורשת המגמה – למעבר לפתרונות ירוקים ואקולוגיים ככל האפשר. דרך צלחה.

מידע נוסף על קניית רכבים בבאדג'ט