לקבלת הצעה אטרקטיבית, מלא את פרטיך

השוואת רכבים משפחתיים: סקודה אוקטביה מול רנו גרנד קופה

 

באדג'ט דף הבית > מכירת רכב > כתבות מכירת רכב השוואת רכבים משפחתיים: סקודה אוקטביה מול רנו גרנד קופה

לאחרונה נכנסו רכבים מזן חדש כמו רכבים היברידיים, רכבים חשמליים נוסף לרכבי השטח והפנאי – עם זאת רכבי הסדאן המשפחתיים עדיין יש להם מקום של כבוד בליבם של הישראלים. לכן אם אתם מחפשים רנו גרנד קופה יד 2 או סקודה אוקטביה, מקומן של השתיים מובטח. רנו גראנד קופה 2019 הביאה את בשורת הרכבים המשפחתיים בהנעת דיזל לישראל ושתי המשפחתיות אומצו בחום על ידי ציי הרכבים וחברות הליסינג בישראל. בואו ונבדוק השוואתית את שני הדגמים הללו.

עיצוב רכבי הסדאן

מרבית האנשים יכריעו כי רנו גרנד קופה לוקח כאן בגדול. סקודה אוקטביה מנסה לתת פייט עם עיצוב קדמי מרשים אך הרכב כולו מעוצב בקווים דמויי קופסה בעוד שהרנו גרנד קופה מעוצב בקווים דינמיים ומרשימים עם פנסי לד קדמיים וגג משופע. הסקודה היא מעט ארוכה וגבוהה יותר מהרנו אך בסיס הגלגלים של הרנו רחב יותר.
 
 
רנו גרנד קופה  - netcarshow

עיצוב פנים של הרכב

גם עיצוב הפנים משקף את הבדלי הגישה בין הגישה השמרנית של סקודה אוקטביה לבין הגישה הצרפתית של רנו גרנד קופה. ברנו, הריפוד משולב בד ועור יוקרתי, גג שמש פנורמי וגם התווסף בורר מצבי נהיגה חדשני. מסך הצף המרכזי גדול יותר ואנכי מאשר זה שבסקודה אוקטביה ונוכל למצוא כאן גם תאורת אווירה. העיצוב הפנימי של הסקודה אוקטביה הוא שמרני יותר אך לעתים דווקא מספק פונקציונאלית נוספת. לדוגמה, בעוד מערכת המולטימדיה ברנו גרנד קופה 2019 כוללת מערכת ניווט עצמית – היא אינה כוללת קישוריות לאנדרואיד אוטו או לאפל קאר פליי ואף לא וייז – שאותו ניתן לחבר לסקודה אוקטביה.

סקודה אוקטביה -  תמונה - netcarshow

מושבים ותא מטען -סקודה אוקטביה

המושבים הקדמיים מרווחים בשני סוגי הרכבים, אך הסקודה אוקטביה נותנת תחושה של רכב יותר גדול ומרווח והמושבים נוחים יותר לישיבה. הישיבה נמוכה בשני הדגמים, ההגה יוצא בקלות ובשל כך ניתן להגיע למצב הנוחות האופטימלי של הנהג. כאשר מגיעים למושבים האחוריים המצב שונה. בשני הדגמים ניתן להושיב בקלות שני מבוגרים, ושלושה יצטופפו אולם אם מדובר באנשים גבוהים – הגג נמוך יחסית ויעיק ברנו גרנד קופה. מצד שני, הגימור במושב האחורי ברנו גרנד קופה 2019 מושקע הרבה יותר מאשר בסקודה אוקטביה.
 
פסי אלומיניום, משענת נפתחת במושב האמצעי עם מקום לכוסות ומושבים ארוכים יותר אשר נותנים תמיכה טובה לירכיים בנסיעות ארוכות. בסקודה, תעלת ההינע הגבוהה תמנע ישיבה נוחה במושב האמצעי, ברנו – המושבים הצידיים ימנעו את הישיבה הנוחה באמצע המושב.
 
תא המטען של הסקודה אוקטביה גדול בהרבה מזה של הרנו: 563 ל' לעומת 503 ל' בלבד. כאשר המושבים מקופלים, הפער רק גדל – 1555 ל' לעומת 987 ל' בלבד. למרות הפער הניכר בגודל תא המטען, לרנו גרנד קופה יש יתרון בולט אחד בקטגוריית תא המטען – אפשרויות שונות, כולל אחת ללא מגע באמצעות נפנוף הרגל – לפתיחת דלת תא המטען אך מפתח צר יחסית יכול להקשות על הכנסת והוצאת מטען מתא המטען.
 
 
  החלק האחורי של הרכב סקודה אוקטביה- netcarshow

אבזור ובטיחות מיצובישי אאוטלנדר

רנו גרנד קופה 2019 היא רכב מאובזר היטב: כניסה והטענה ללא מפתח ואפילו כניסה ללא שלט, בקרת אקלים עם פתחי אוורור מאחור, גג שמש פנורמי, פנסי לד קדמיים, חיישני חנייה קדמיים ואחוריים, מצלמת רוורס, מראות פנים ללא סנוור, תאורת אווירה, לוח מחוונים דיגיטלי, בלם יד חשמלי ובורר מצבי נהיגה.
 
לעומת הרנו גרנד קופה, סקודה אוקטביה מגיעה עם רשימת אבזור קצרה בהרבה. גם בה יש בקרת אקלים עם פתחי מיזוג במושב האחורי אולם גג השמש הנפתח הוא אופציונלי בדגמים היוקרתיים, חיישני החנייה קיימים אך מדובר רק בחיישנים אחוריים, וכמו ברנו גם כאן יש מראות צד מתקפלות. האבזור היחיד שמצאנו הקיים רק בסקודה הוא חלונות אחוריים כהים.
 
למרות שברנו קיים אבזור שאינו קיים בסקודה, הנדסת האנוש של הסקודה טובה יותר. הפונקציות הקיימות קלות לתפעול וכפתורי השליטה על המערכות השונות גדולים יחסית בסקודה לעומת אלו שברנו.
 
אם המצב בנושא האבזור הוא לטובת הרנו, מצב מערכות הבטיחות שונה. בסקודה 7 כריות אוויר לעומת ה-6 שיש ברנו, ובסקודה גם נמצא בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת סטייה מנתיב אקטיבית בעוד שברנו יש התרעה בלבד על סטייה מנתיב ללא תיקון אקטיבי. בשני הדגמים נמצא התראת עייפות, חיישני לחץ אוויר לגלגלים ובלימת חירום אוטונומית.
 
נוחות המושבים של סקודה אוקטביה - netcarshow

נוחות הנסיעה מיצובישי אאוטלנדר מול סקודה אוקטביה

כיול המתלים בשני הדגמים הוא רך יחסית ומגיב היטב לנסיעות עירוניות בכבישים טובים. כאשר נוסעים על הכביש במהירויות גבוהות יותר מתחילים להרגיש נדנודים אך לא בצורה שתפריע לנסיעה. הרנו רוכן קצת יותר בסיבובים. ובידוד הרעשים בינוני לעומת זו של הסקודה, דבר שבא לידי ביטוי בעיקר במהירויות גבוהות ובכבישים משובשים.

מנוע ותיבת הילוכים

מנוע הסקודה שכאן הוא מנוע 1.5 ל' טורבו בנזין עם 4 בוכנות ותיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים. למנוע הספק מירבי של 150 כ"ס, מומנט מירבי של 25.4 קג"מ. המנוע עובד יפה וחלק בתאוצה ובעקיפות והנסיעה אחידה וקבועה. בנסיעות עירוניות, תיבת ההילוכים הרובוטית מעט מציקה – אך גם זה בקטנה. הרנו גרנד קופה הוא רכב כבד יותר, וכובדו מורגש.
 
לרנו גרנט קופה מנוע טורבו דיזל 1.5 ל עם 4 בוכנות ותיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים ומומנט של 26.5 קג"מ. הנסיעה ברנו מרגישה עוצמתית יותר, אולי כי ההילוכים שם ארוכים יותר, דבר שיכול להוות יתרון בתחושת הכח אך גם חסרון בנסיעות עירוניות זוחלות. המשקל וההילוכים מאיטים את ההאצה ולעומת 8.3 ש' בהם ייקח לסקודה להגיע ל-100 קמ"ש, לרנו ייקח 10.3 ש'.
 
 
תא המטען של סקודה אוקטביה - netcarshow

אז מה השורה התחתונה?

שני הרכבים המשפחתיים הללו הם דגמים מוצלחים לרכבי 2019-2020 אך בעוד הרנו מתהדר באבזור מרשים ורב יותר הוא גם מציע הנדסת אנוש טובה פחות. הסקודה מצידו מציעה מרווח פנימי, עיצוב יוקרתי והתנהגות כביש סולידית עם הנדסת אנוש מצוינת.

 לרכישת רכב יד 2: